Župan Komadina na predstavljanju Smjernica za kvalitetnu participaciju djece u javnim politikama i odlučivanju

Predavanje 22.03.2021 Mladi, Socijalna politika

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je putem ZOOM platforme predstavljanju Smjernica za kvalitetnu participaciju djece u javnim politikama i odlučivanju Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Predstavljanje je održano povodom 20 godina rada i djelovanja Dječjeg gradskog vijeća Opatije, u organizaciji Društvo „Naša djeca“ Opatija, koje sudjeluje u radu spomenutog Savjetodavnog odbora

O smjernicama su govorile dr.sc. Ivana Borić i dr.sc. Arijana Mataga Tintor, članice Savjetodavnog odbora, autorice brojnih znanstvenih i stručnih radova o dječjoj participaciji.

Pozdravivši prisutne, župan Zlatko Komadina je podsjetio da je Županijska skupština PGŽ još 2016. godine donijela Odluku o prihvaćanju Sporazuma o podršci i partnerstvu na provedbi projekta „Primorsko-goranska županija – prijatelj djece“, a 2018. godine u Saboru je Primorsko-goranskoj županiji prvoj u Republici Hrvatskoj (uz Krapinsko-zagorsku županiju) uručen prestižni status Županija prijatelj djece. „Na području naše Županije nalazi se najveći broj JLS koje imaju status Prijatelj djece kao i jedina mikroregija u kojoj sve JLS nose taj prestižni status , a to je naš Gorski kotar“, istaknuo je župan te nadodao da PGŽ programski i projektno prati aktivnosti za djecu kao što su mreže logopedskih punktova i društvenih domova. „Po ovlastima i nadležnostima kao Županija smo prisutni vezano za djelatnosti u zdravstvu, posebno preventivu, kao i djelatnosti u školstvu. Naše škole rade na nadstandardima, brojni učenici sudjeluju u raznim natjecanjima, gradimo niz škola i dvorana. Sve što radimo, radimo na dobrobit djece jer oni su ti koje će nastaviti tamo gdje smo mi stali,“ zaključio je Komadina.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.