U PGŽ lagani pad novooboljelih od koronavirusa, od 235 testiranih u hitnoći 8 Covid pozitivnih

Info za medije 19.04.2021 Zdravstvo

Tijekom protekla dva tjedna došlo je do stagnacije i laganog pada prosječnog broja novooboljelih u PGŽ, što ipak daje dozu optimizma u epidemiološkoj slici županije, rekla je dr. Danijela Lakošeljac iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Dodala je da je u prošlom tjednu konačno došlo do stagnacije rasta hospitaliziranih i to nakon dva uzastopna tjedna u kojima se bilježio tjedni porast hospitaliziranih od 50 osoba. Iznijela je i današnje brojke koje, kao i svakog ponedjeljka nisu pravi pokazatelj jer se tijekom nedjelje testiraju samo pacijenti u hitnoći. Tako je laboratorijski obrađeno 235 uzoraka među kojima je bilo 8 Covid pozitivno, što je udio od 3,4 posto.

Ozdravile su 304 osobe i broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ danas iznosi 2855, što je za 297 osoba manje nego jučer.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za četiri više i iznosi 204 osobe. Na respiratoru se nalazi 12 osoba. U sekundarnom Covid centru u Thalassotherapiji Opatija nalazi se 21 pacijent. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u su nažalost preminule 4 osobe. Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva i dalje je stabilan te iznosi 7,8 posto. Dr. Lakošeljac rekla je da ćemo do kraj ovog tjedna vidjeti koliko strože mjere koje su na snazi daju rezultate i u brojevima oboljelih.

COVID stanje 18.04.2021.
Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.