“Smotra prav(n)e karijere“

21.05.2021

Cilj je ovog višednevnog događanja (24. – 27. svibnja) – tjedna smotre pravne karijere, koje će se održati u prostorijama Pravnog fakulteta u Rijeci ili alternativno online načinom, informirati sadašnje, ali i buduće studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima Fakulteta – Alumnijima PRAVRI-a. O svojim poslovnim karijerama te prije svega o važnosti pravnog obrazovanja u razvoju njihovih karijera kao i savjetima budućim diplomantima govorit će uspješni diplomirani pravnici iz raznih područja djelovanja poput pravosuđa, akademske zajednice, odvjetništva, diplomacije i dr.

Na svečanom otvaranju 24. svibnja s početkom u 11. sati u ime Primorsko-goranske županije sudjelovati će zamjenik župana Petar Mamula.

Kroz edukativne radionice, predavanja te panel diskusiju svi će imati priliku dobit odgovore na mnoga pitanja kako bi jednoga dana spremni zakoračili u svijet rada odnosno profesionalnog djelovanja. Osim toga, predstavit će se projekti Fakulteta kojima se unaprjeđuju studijski programi, osnivaju Centar za karijere Fakulteta te djeluje Pravna klinika – Centar za besplatnu primarnu pravnu pomoć. Također, predstaviti će se mnogobrojni studentski projekti i aktivnosti kao i iskustva studenata s prakse u institucijama Europske unije. Tijekom Smotre biti će promovirani novi magistri prava, prvostupnici javne uprave te stručni specijalisti javne uprave.

Smotra prav(n)e struke završiti će smotrom poslova na kojoj će poslodavci predstavit mogućnosti zapošljavanja studenata Fakulteta koji su uspješno diplomirali ili su pri kraju svog studija.

Organizatori:
– Studentska udruga ELSA
– Studentski zbor Pravnog fakulteta u Rijeci
– Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.