Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Sjednica 16.06.2021 Socijalna politika

U sjedištu PGŽ danas je održana 14. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova na temu “Plan rodne ravnopravnosti Sveučlišta u Rijeci”.
Na konferenciji za medije predsjednica Povjerenstva Gordana Saršon predstavila je ukratko rad i djelokrug rada samog Povjerenstva te najavila uvodno izlaganje prof.dr.sc. Snježane Prijić Samardžije.

Rektorica Sveucilista u Rijeci zahvalila se na pozivu i mogućnosti da predstavi Plan rodne ravnopravnosti Sveučilista u Rijeci 2021.-2025. koji je prvi strateški dokument usvojen na sveučilištima u RH.

U travnju je Plan predstavljen članovima Senata a potom je i jednoglasno usvojen. Plan obuhvaća 4 strateška područja, 20 ciljeva, 20 indikatora i 70 mjera.
Također je naglasila da je Sveučilište u Rijeci izdalo brošuru smjernica za prevenciju i djelovanje – Sveučilite u Rijeci- sigurno mjesto, bez spolnog uznemiravanja.

Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade, Dragica Marač, zahvalila se Povjerenstvu na dobroj suradnji i prenošenju važnih tema putem svojih sjednica, te izrazila zadovoljstvo, kako dosadašnjom tako i budućom, suradnjom sa Sveučilistem u Rijeci, te pohvalila i podržala njihov rad na promicanju rodne ravnopravnosti.

Sjednici je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke, Sandra Krpan.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.