Održana radionica u sklopu EU projekta CARNIVORA DINARICA

Manifestacija 17.06.2021 Turizam

U sklopu provedbe EU projekta Carnivora Dinarica – Program suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska V-A 2014.-2020. organizirana je radionica za stanovništvo na području Općine Čavle. Radionica je održana u organizaciji projektnih partnera Primorsko-goranske županije i Nacionalnog parka Risnjak. Ciljna skupina navedene radionice bili su učenici četvrtog razreda Osnovne škole Čavle. Cilj radionice je bio poboljšati suživot između ljudi i velikih zvijeri na tom području.

U uvodnom dijelu su polaznici upoznati s osnovnim elementima projekta Carnivora Dinarica. Terenski dio se sastojao od stručno vođene šetnje na Platku koju su obilježile tri edukacijske točke. Na svakoj točci se djeci prezentirala jedna velika zvijer i imali su priliku naučiti kako se ponašati u prirodi pri susretu s risom, vukom ili medvjedom. Radionicom su se pokušale razbiti najčešće predrasude o velikim zvijerima kao opasnim i krvoločnim životinjama koje rade štetu čovjeku. Predavači na radionici su bili: Tea Trdoslavić (predstavnica projektnog partnera Primorsko-goranske županije), Stjepan Grevinger (predstavnik projektnog partnera Nacionalnog parka Risnjak) te Jelena Holenko Pirc (turistički vodič iz Agencije Lynx and Fox specijalizirane za ture po prirodi). Nakon šetnje je uslijedilo živahno druženje uz prigodno osvježenje, evaluacija radionice i razmjena dojmova o glavnim akterima: vuku, risu i medvjedu.

Radionica je za sve sudionike bila besplatna, a sufinancirana je iz EU fonda za regionalni razvoj te sredstvima Primorsko-goranske županije i Nacionalnog parka Risnjak.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.