Zamjenik župana Vojko Braut sudjelovao na konferenciji “Nove tehnologije i inovativnost poduzetnika Istre i Kvarnera”

Manifestacija 18.06.2021 Poduzetništvo

Zamjenik župana Vojko Braut sudjelovao je u Opatiji na konferenciji „Nove tehnologije i inovativnost poduzetnika Istre i Kvarnera“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca. U sklopu konferencije predstavljeni su uspješni primjeri implementacije novih tehnologija i održivog razvoja iz perspektive eminentnih poduzetnika i stručnih institucija s područja Istarske i Primorsko – goranske županije. Ove županije gospodarski su snažne i visoko konkurentne županije koje imaju sve preduvjete postati predvodnici pametnoga razvoja u Hrvatskoj.

Zamjenik župana Vojko Braut rekao je kako Primorsko-goranska županija vodi promišljenu politiku uravnoteženog razvoja te prostorno-planskom politikom prati trendove i interes gospodarstva: “Naša je županija i njezini gradovi unatrag nekoliko godina, postala lider u razvoju koncepta pametnih gradova, koju se često naziva prvom novom industrijom 21.stoljeća. Brojni projekti na području prometa, energetike, okoliša i sudjelovanja građana u odlučivanju već su odrađeni u gradovima poput Rijeke, Kastva ili otoka Krka. Među prvima smo u RH osnovali regionalnu energetsku agenciju koja je zacrtala smjernice zelene tranzicije i kroz proteklih 10 godina osmišljen je i uspješno realiziran niz projekata od kojih su mnogi bili pionirski u Hrvatskoj, primjerice projekt e-Županije koja je udarila temelje izgradnji otvorene širokopojasne elektroničke komunikacijske mreže, Deklaracije o pametnim otocima, pilot projekta Unije-samoodrživi otok pa do sunčane elektrane Orlec Trinket na otoku Cresu – najveće buduće solarne elektrane u Hrvatskoj”, naglasio je Braut. Dodao je kako je dosad i on sam bio privatni poduzetnik te mu je cilj što bolja komunikacija sa privatnim sektorom. “Vrata PGŽ su vam uvijek otvorena, tu smo da vas saslušamo i čujemo vaša mišljenja i prijedloge”, zaključio je Braut.

Na konferenciji su sudjelovali i predsjednik HUP-a Mihael Furjan i glavni direktor HUP-a Damir Zorić, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i član Europskog parlamenta Valter Flego. Kao primjer dobre prakse prezentacije su održali i predstavnici Valamar d.d., Jadran galenskog laboratorija i Jadranska vrata d.d.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.