Svečano otvorenje Centra za posjetitelje “Velike zvijeri”

Manifestacija 08.07.2021 Turizam, Zaštita okoliša

U petak, 9. srpnja 2021. godine s početkom u 11.00 sati, održat će se svečano otvorenje Centra za posjetitelje „Velike zvijeri“ (Karolinska cesta 89, Stara Sušica) i završna konferencija projekta.

Centar na zanimljiv način približava posjetiteljima specifičnosti i vrijednosti očuvanog goranskog kraja u kojem obitavaju velike zvijeri – smeđi medvjed, sivi vuk i euroazijski ris. Kroz protekle tri godine u cijelosti je rekonstruirana postojeća ruševna zgrada te opremljen i uređen izložbeni multimedijalni postav.
Ukupna vrijednost projekta je 8,2 milijuna kuna, od čega je 6 milijuna sufinancirano sredstvima EU, dok su Primorsko-goranska županija i JU „Priroda“ osigurale 2,2 milijuna kuna.

Uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Igor Kreitmeyer, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Ana Čarić Perković i ravnateljica Javne ustanove „Priroda“ Irena Jurić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.