Svečano otvaranje Hrvatske ocjenske izložbe maketa brodova Rijeka 2021.

Izložba 12.07.2021 Odnosi s javnošću i protokol, Tehnička kultura

Zamjenica župana Marina Medarić sudjelovala je na svečanom otvaranju Hrvatske ocjenske izložbe maketa brodova Rijeka 2021. i 26. Državnog natjecanje brodomaketara.

Zamjenica je u svom obraćanju pohvalila kvalitetu i kontinuitet rada organizatora i važnost naše pomorske tradicije. “Upravo zbog toga, Primorsko-goranska županija prepoznaje vaš vrijedan rad i rezultate koje postižete, a uvjerena sam da će tako biti i u budućnosti”, zaključila je zamjenica Medarić te ujedno čestitala svim sudionicima i pobjednicima izložbe.

S maketom putničkog broda M/B Premuda i osvojenih 92 boda, Zdravko Šiško, Siščanin s kastavskom adresom, osvojio je titulu apsolutno najbolje makete 26. Državnog natjecanja brodomaketara koje je održano u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka.

Šiško je osvojio zlatnu medalju, a osim njemu dvije su zlatne medalje pripale i Lovrancu Rolandu Vlahoviću. Svjetski nagrađivani brodomaketar osvojio je zlato za dvije makete –putničkog broda Abbazia (91,33 bodova) i razarač Split (91 bod).

Na natjecanju je sudjelovalo 14 maketara seniora s 22 makete u pet kategorija.
Sve natjecateljske makete brodica i brodova, kao i još 32 makete izvan konkurencije, mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova “Rijeka 2021” koja je od utorka, 13. srpnja, do četvrtka, 22. srpnja, otvorena za javnost. Ulaz je slobodan, a radno vrijeme izložbe je od ponedjeljka do petka izložba je otvorena od 9 do 13 sati te od 16:30 do 20 sati, a u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.