Brod na Kupi

Kolegij župana u posjetu Muzeju u Brodu na Kupi

Obilazak 02.08.2021 Kultura, Ruralni razvoj

Danima otvorenih vrata ovaj županijski Muzej smješten u Kaštelu Zrinskih predstavlja posjetiteljima svoj novi stalni postav pod nazivom “Divljina s pogledom na more” i „Interpretacijski centar Putovima Frankopana, Brod na Kupi“ smješten u prizemlju kaštela.

Postav „Divljina s pogledom na more“ prikazuje značajke, zanimljivosti i posebnosti prirode goranskog područja, ali i elemente tradicionalnog suživota čovjeka i prirode na ovom području. Izuzetno atmosferičan postav omogućava posjetiteljima da zavire u sićušan svijet mahovina i lišajeva, posjete hladnu i mračnu ponikvu, istraže rudnik, osjete ekstremne vremenske uvjete na planini, iskušaju penjanje na umjetnu stijenu i pri tome otkriju skrivene eksponate ili da čak upoznaju ptice uživo.

„Interpretacijski centar Putovima Frankopana, Brod na Kupi“, jedan od osam suvremenih multimedijalnih interpretacijskih centara na „Kulturno-turističkoj ruti Putovima Frankopana“ koji obrađuje temu odnosa obitelji Frankopana i Zrinskih prema prirodi.

Oba sadržaja čine iznimnu turističku atrakciju u dvorcu koji datira iz 17. stoljeća, a moguće ih je besplatno razgledati tijekom kolovoza u sklopu Dana otvorenih vratiju na adresi Kralja Tomislava 1, od utorka do nedjelje, u radnom vremenu od 10 do 16 sati.

Ukupno je u uređenje i opremanje u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi uloženo oko 5,2 milijuna kuna, od čega je kroz EU projekte KRASn’KRŠ i Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“  osigurano gotovo 4,6 milijuna kuna.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.