Završeni radovi dogradnje i rekonstrukcije crikveničke luke

Info za medije 10.08.2021 Infrastruktura, Promet

Službeno su završeni radovi na projektu “Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica” koji predstavlja dosad najveće ulaganje u lučko područje pod upravljanjem Županijske lučke uprave Crikvenica.

Izgrađeno je 130 metara sekundarnog lukobrana i 50 metara gata Mala palada. Dovršeni objekti popločani su kamenom, te opremljeni prihvatnim napravama za vezivanje brodica, priključnim ormarićima za struju i vodu te protupožarnim hidrantskim vodom, a čelo sekundarnog lukobrana krasi i novopostavljeni svjetionik.

Dovršenjem projekta zadovoljeni su svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. Bit će pristupačnije medicinske i usluge obrazovanja, a stvorit će se i preduvjeti za zapošljavanje na kopnu. Odnosno, dnevne će migracije biti mnogo jednostavnije, znajući da je riječ o liniji kojom se godišnje preveze oko 15 tisuća putnika.

Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a skoro u cijelosti je financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.