Otvorenje Rab Film Festivala

Film 19.08.2021 Kultura

Treće po redu izdanje Rab Film Festivala, festivala istraživačkog filma, održava se od 20. do 22. kolovoza, a u konkurenciji donosi šest filmova, od čega tri igrana i tri dokumentarna.

Među odabranim filmovima rapska će publika moći pogledati igrani film “Murina“, izvrstan dugometražni prvijenac Antonete Alamat Kusijanović, u Cannesu nagrađenom za najbolji debitantski film, a nagrade za najbolji debitanski film i nagradu publike dobio je i na Pula Film Festivalu.

Današnjem otvorenju i projekciji dokumentarnog filma “Projekt Kartel” nazočit će Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije koja je ujedno i pokrovitelj Festivala.

Uz filmski, istaknut je i obrazovni program RAFF Generation i predavanja Rajka Grlića, Zorana Predina, Ivice Đikića i dr. Glazbeni program RAFF BEAT ugostit će Zorana Predina, dok će u sklopu RAFF Gastro talijanski autor Giovanni Vale govoriti o svojem istraživanju gastro nasljeđa Mletačke republike. Posljednji film bit će prikazan u tradicionalnom SEAPLEX KAICH programu, kino na barkama u Uvali I. Padova.

Na sve programe RAFF-a moći će se ući isključivo uz predočenje važećih Covid potvrda ili potvrdama o preboljenju odnosno negativnim PCR ili antigenskim testovima. Kako bi se zainteresiranima olakšao dolazak, RAFF je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, HZJZ-om i Ministarstvom zdravstva omogućio besplatno testiranje za sve goste festivala.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.