Odlične turističke brojke na Kvarneru, kolovoz gotovo dostigao rezultat iz rekordne 2019.

Info za medije 07.09.2021 Turizam

„Početak rujna donio je izvrsne vijesti za našu destinaciju, naime, prema službenim podacima sustava eVisitor u kolovozu je na Kvarneru ostvareno više od 5,5 milijuna noćenja, čime je ostvareno 90% noćenja iz kolovoza rekordne 2019. godine, izvijestila je na konferenciji za novinare direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te dodala da je s tom brojkom ovog kolovoza na Kvarneru ostvareno 35% više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na ovim sjajnim rezultatima čestitala je cijelom turističkom sektoru Kvarnera, ali i epidemiolozima, županijskom Stožeru civilne zaštite, Domu zdravlja kao i ostalim ustanovama zdravstva, jer su svi oni doprinijeli ovim rezultatima, a gosti na Kvarneru osjećali su se sigurno. Od početka godine, turistička noćenja dosegla su 77% noćenja iz 2019. godine, odnosno u usporedbi s noćenjima iz istog razdoblja 2020. godine ostvareno je 29% više.

“Kvarner je od početka ove godine po ostvarenim turističkim rezultatima u samom vrhu Hrvatske. Informacije s terena i stanje booking-a i tijekom srpnja i kolovoza dali su naslutiti da će brojke biti iznad svih očekivanja. Zahvaljujući zajedničkim nastojanjima uspjeli smo sačuvati dobru epidemiološku sliku u regiji i ove godine glavna sezona potrajala je duže, a tu situaciju je cijeli turistički sektor dočekao i više nego spreman.

Ako turističke rezultate srpnja i kolovoza sagledamo zajednički, vidimo koliko je glavni dio ovogodišnje turističke godine bio uspješan – u ta dva mjeseca ostvareno je nešto više od 10 milijuna noćenja, što je 87% noćenja usporedimo li sa srpnjem i kolovozom 2019. godine, odnosno 28% više noćenja usporedimo li sa srpnjem i kolovozom 2020. godine. Uz puno uloženog truda i savjesnosti svih kvarnerskih turističkih i zdravstvenih djelatnika, sačuvali smo stabilnu i povoljnu zdravstvenu sliku i našeg stanovništva i gostiju, što je zaista veliki uspjeh budući da je dnevno vrlo veliki broj ljudi boravio na kvarnerskim destinacijama i kretao se po Kvarneru.

Iako je naša županije jedna je od najbolje procijepljenih županija u Hrvatskoj, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i dalje provodi kampanju cijepljenja jer će nam još veća procijepljenost u budućnosti značiti i blaže mjere”, izjavila je Peršić Živadinov. Naglasila je da je i booking za posezonu jako dobar, pogotovo za mjesec rujan, gdje se u prvim danima bilježi čak veći broj gostiju nego u istom razdoblju 2019. godine.

Prezentaciju možete preuzeti na poveznici.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.