Najavljeno Svjetsko natjecanje brodomaketara i izložba “Rijeka 2021”

Press konferencija 07.09.2021 Odnosi s javnošću i protokol

Rijeka će od 12. do 19. rujna biti domaćin Svjetskog natjecanja brodomaketara 2021. u sklopu kojeg će biti izloženo čak 180 maketa brodova.

Svečano otvorenje natjecanja i izložbe “Rijeka 2021” predviđeno je za nedjelju, 12. rujna u 18 sati u Exportdrvu, a tom će se prilikom predstaviti svih osam reprezentacija koje sudjeluju u natjecanju te suci. Samo natjecanje će se odvijati prema pravilima NAVIGA u sekciji C koja sadrži osam razreda, a proglašenje pobjednika i dodjela odličja održat će se prilikom zatvaranja natjecanja 19. rujna.

Tijekom razdoblja održavanja natjecanja, građani će moći besplatno razgledati makete, ali i pratiti proces ocjenjivanja maketa, uz pridržavanje trenutačno važećih epidemioloških mjera. Istovremeno, na sjevernom će pročelju zgrade Exportdrva nastajati i trajni spomen na ovo natjecanje i 75. obljetnicu Hrvatske zajednice tehničke kulture u vidu murala kojeg će izraditi Vladimir Tomić Mosk.

Događanje je najavljeno na konferenciji za medije. U ime PGŽ-a nazočio je Goran Petrc, pročelnik Ureda županije, Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić u ime Turističke zajednice grada Rijeke, Olivera Stanić, izvršna direktorica Centra tehničke kulture Rijeka i Bernard Koludrović ispred udruge Akumulator.

Svjetsko natjecanje brodomaketara 2021. i izložbu maketa brodova „Rijeka 2021“ podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.