Obilježavanje Dana ružičaste vrpce

Manifestacija 01.10.2021 Zdravstvo

Ovog petka i subote obilježava se Dan ružičaste vrpce. Riječ je o nacionalnoj humanitarnoj manifestaciji koja se provodi 22. godinu, a glavni je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Glavni organizator obilježavanja Dana ružičaste vrpce je Udruga žena operiranih dojki Nada – Rijeka, a kroz donacije građana će se prikupljati sredstva potrebna za kupnju potrebne opreme za Klinički bolnički centar Rijeka te za rad Udruge Nada. Na štandu, koji će je postavljen na Korzu u petak do 18 sati i u subotu od 9 do 15 sati, svi zainteresirani će se moći i informirati o važnosti prevencije ove bolesti.

Kako je istaknula Ira Pavlović Ružić ispred Lige protiv raka, rano otkrivanje bolesti može u mnogome poboljšati rezultate liječenja, a svaki karcinom pa tako i karcinom dojke ima svoje rane pokazatelje koje ne treba zanemariti. Stoga je važno isticati važnost pregleda i samopregleda kod žena.

„Postoji i educirana grupa žena, članica Udruge koje u bolnici posjećuju žene oboljele od raka dojke kako bi im svojim iskustvom i pozitivnim primjerom pomogle i olakšale u borbi s ovom bolesti“, rekla je dopredsjednica Udruge žena operiranih dojki Nada Tonka Glažar i dodala kako u svom radu već dugi niz godina imaju podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i brojnih drugih jedinica lokalne samouprave iz cijele županije.

Obilježavanju Dana ružičaste vrpce nazočio je pročelnik Ureda županije Goran Petrc, a ove godine organiziraju ga Udruga žena operiranih dojki Nada u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Ligom protiv raka PGŽ, Medicinskom školom, Udrugom medicinskih sestara, studentima Medicinskom fakulteta u Rijeci, HNK Ivana pl. Zajca i ostalim općinama i gradovima u Primorsko-goranskoj županiji.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.