Sastanak s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova

Manifestacija 13.10.2021 Obrazovanje, Odgoj

U srijedu, 13. listopada 2021. godine, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će sastanak s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova kojima je osnivač Primorsko-goranska županija.

Na sastanku će biti riječi o investicijskom održavanju škola, rezultatima upisa u prvi razred srednje škole, rezultatima državne mature i drugim temama.

Izjave za medije u 12.30 sati ispred Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir (Vinogradska ulica 3, Krk) dat će pročelnica Edita Stilin, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović i ravnateljica Škole Đurđica Cvitkušić.

Prijem za umirovljene ravnateljice odgojno- obrazovnih ustanova PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin primile su umirovljene ravnateljice županijskih odgojno-obrazovnih ustanova.

26 godina akcije „Prvi koraci u prometu“

Današnjim prvim predavanjem u ovoj školskoj godini otpočela je 26. godina preventivne akcije Doma Mladih Rijeka "Prvi koraci u prometu". Akcija se provodi od 1998.g., a godišnje obuhvaća preko 2000 učenika prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko - goranske županije.

Predstavljeni priručnici za provođenje programa Zdravstveni odgoj i obrazovanje

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano predstavljanje prvih tiskanih izdanja priručnika za provedbu programa Zdravstveni odgoj i obrazovanje koji se kao izvannastavna aktivnost ove školske godine eksperimentalno uvodi u šest riječkih osnovnih škola.

Kustos Prirodoslovnog muzeja Rijeka Marcelo Kovačić na listi najutjecajnijih svjetskih znanstvenika

Ove godine lista obuhvaća sto tisuća znanstvenika iz 22 polja i 174 znanstvene grane, a među najutjecajnijim znanstvenicima u 2023. godini nalazi se i 116 znanstvenika iz Hrvatske. Među njima su i osam riječkih znanstvenika.