Otvorena 10. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Manifestacija 15.10.2021 Ruralni razvoj, Turizam

Zaželjevši dobrodošlicu i uspješan rad, župan Zlatko Komadina uvodno se obratio sudionicima 10. Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda koja se održava u Hotelu Malin na otoku Krku. Istaknuo je vrlo razvijeni Savez pčelarstva PGŽ-a s kojim Županija njeguje kvalitetnu suradnju, kao i onu s Medicinskim fakultetom na zaštiti izvornosti pčelinjih proizvoda.

„PGŽ sa svojim primorskim i gorskim dijelom pokriva cijelu paletu proizvoda i po tome je specifična. Stoga je važno nalaziti se i raspravljati o temama kvalitete i sigurnosti, posebice radi izraženog potencijala za plasman proizvoda u turizmu“, kazao je Župan i dodao da se rad pčelara prati i kroz županijski Centar za poljoprivredu, ali i uputio apel Državnom inspektoratu za većim kontrolama patvorina na tržištu.

Pod ovogodišnjim motom “Hrvatska izvornost na europski način“, konferencija je tradicionalno okupila proizvođačku, stručnu i znanstvenu zajednicu na nacionalnoj razini. Naglasak je na izvornost i kakvoći pčelinjih proizvoda te mehanizmima tržišta kojima se oni osiguravaju. Organizator Konferencije je Katedra za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i partneri.

Održana završna konferencija projekta “Turizam za mene”

Održana je konferencija "Turizam za mene" u organizaciji Društva za istraživanje i potporu - DIP s naglaskom na provedbi mjera razumne prilagodbe građevina poslovne namjene ulasku i kretanju osoba s invaliditetom i osoba smanjene pokretljivosti.

Poduzetnicima Primorsko-goranske županije na raspolaganju 620 tisuća eura za sufinanciranje troškova opreme i poticanje energetske učinkovitosti

Na redovitom susretu s novinarima zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima informirao je da je raspisan Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za nabavu opreme za prerađivačku djelatnost te poticanje energetske učinkovitosti te je donijeto više odluka o financiranju projekata udruga civilnog društva.

U školske klupe na području PGŽ-a sjelo 28.529 učenika; objavljen Javni poziv za potpore u poljoprivredi

Na redovitom susretu s novinarima zamjenica župana Marina Medarić uputila je čestitku učenicima i učenicama povodom prvog dana nastave, posebno prvašićima kojih je na području Primorsko-goranskoj županije ove školske godine 2.203.

Na području PGŽ-a u kolovozu šest posto više turista nego prošle godine

U Primorsko-goranskoj županiji je u kolovozu ostvareno 805 tisuća dolazaka što je 6 posto više nego u kolovozu 2023. i 5,6 milijuna noćenja što je jednako broju noćenja iz kolovoza 2023. godine.