Dan otvorenih vrata zaštićenog krajobraza Lisina

Manifestacija 15.10.2021 Zaštita okoliša

U subotu, 16. listopada 2021. kod Planinarskog doma Lisina s početkom u 10.00 sati, bit će održana manifestacija “Dan otvorenih vrata zaštićenog krajobraza Lisina” u organizaciiji Općine Matulji i Udruge Lisina Avantura Matulji. U ime PGŽ-a manifestaciji će prisustvovati zamjenik župana Vojko Braut.

Obilježen Međunarodni dan strvinara

U Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu obilježen Međunarodni dan strvinara na kojem su predstavljeni rezultati godišnjeg monitoringa populacije ove strogo zaštićene vrste.

Supovi Grif i Saiph nakon oporavka ponovno pušteni u prirodu

U oporavilištu je proveo gotovo mjesec dana, a nakon što su veterinarski nalazi pokazali da je ptica u dobrom stanju, odlučeno je da se Grif vraća u prirodu. To se i dogodilo jučer u večernjim satima kada je Grif s još jednim mladim supom imena Saiph vraćen u prirodu

Dodijeljeni ugovori za održiva rješenja i posjetiteljsku infrastrukturu gradovima i općinama PGŽ

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je dodjeli ugovora za sufinanciranje projekata održivosti posjetiteljske infrastrukture te razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru.

Povećana izdvajanja za tehničku kulturu i sportske objekte, ACES Europa prihvatila kandidaturu Primorsko-goranske županije za naslov Europske regije sporta 2026.

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima na redovitom susretu s novinarima izvijestio je o aktunostima iz resora sporta, zaštite prirode, turizma, tehničke kulture i drugih. Među ostalim, istaknuto je da je Europska asocijacija ACES Europa prihvatila kandidaturu Primorsko-goranske županije za titulu „Europska regija sporta 2026“.