Otvorena izložba “750 godina ljekarništva na tlu Hrvatske”

Izložba 22.10.2021 Kultura, Zdravstvo

U Palači šećera otvorena je izložba “750 godina ljekarništva na tlu Hrvatske” koja je nastala u suradnji JGL Muzeja farmacije i Muzeja Grada Rijeke, a posjetiteljima će približiti brojne zanimljivosti iz farmacije kroz protekla stoljeća.

Uz Trogir, doprinos povijesti ljekarništva dale su i ljekarne u Dubrovniku, Zagrebu i Rijeci, čiju će zanimljivu građu imati prilike upoznati svi posjetitelji izložbe. Prilika je to da se ocijeni doprinos ljekarni i razvoju sredina u kojima su djelovale kroz stoljeća.

Otvorenju izložbe u ime Primorsko-goranske županije nazočio je zamjenik župana Petar Mamula. Pozdravne riječi okupljenima uputili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović i voditelj i kustos JGL Muzeja farmacije Marin Pintur. U svojim obraćanjima istaknuli su neporeciv doprinos farmacije ljudskoj civilizaciji i kulturi.

Autor izložbe je Marin Pintur, voditelj i kustos JGL Muzeja farmacije, a izložba u Palači šećera ostaje otvorena do 9. siječnja 2022. godine.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.