Javnozdravstvena akcija prevencije moždanog udara

29.10.2021

U organizaciji Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka i Društva za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti, obilježava se Svjetski dan moždanog udara. Tim je povodom na Korzu organiziran info štand na kojem se građanima dijeli promidžbeni materijal s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i liječenja akutnog moždanog udara. Akciju je podržala i Primorsko-goranska županija.

Kako je istaknula zamjenica župana Marina Medarić, Županija pomaže u svim javno zdravstvenim aktivnostima neovisno provode li ih županijske ustanove ili, kao u ovom slučaju, KBC Rijeka. “To je jako važno pogotovo u ovim uvjetima pandemije gdje svi brinemo o koroni, a možda zanemarujemo simptome drugih bolesti. Kroz naše ustanove i udruge sufinanciramo preventivne akcije kojima se podiže svijest ljudi o važnosti očuvanja vlastitog zdravlja”, naglasila je Medarić, te dodala kako je zabrinjavajući podatak da je možda udar među prvim uzročnicima invaliditeta i smrtnosti.

U Gradskoj vijećnici Rijeka održano je i stručno predavanje namijenjeno građanima o prevenciji ali i intervenciji kod moždanog udara

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.