Župan Komadina na skupu u Opatiji podržao inicijativu ravnatelja škola da se njihov status profesionalizira

Konferencija 08.11.2021 Obrazovanje, Odgoj

Župan Zlatko Komadina pozdravio je ravnatelje osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji su se okupili u Opatiji na stručnom skupu kako bi raspravili o rukovođenju školom u ovim izazovnim vremenima.

Pridružio im se i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, kojeg će Župan, kako je rekao u pozdravnom obraćanju, povesti na kraći studijski obilazak najvećih infrastrukturnih projekata odgoja i obrazovanja u našoj Županiji. Istaknuo je da Županija osim u zgrade i opremu puno ulože i u takozvani nad standard, kao što je organiziranje prijevoza i produženog boravka za učenike putnike.

Dodao je da PGŽ kao osnivač nikada nije utjecao na izbor ravnatelja, poštujući odluku struke i predstavnika roditelja. „ Sa svoja tri od ukupno sedam članova školskih odbora to ne bi mogli niti formalno-pravno. Podržavam vašu inicijativu da se funkcija ravnatelja profesionalizira, a ne da bude podložna reizboru. Radite iznimno odgovoran posao i ja vam se zahvaljujem što brinete o našoj djeci. U ovim pandemijskim vremenima kontinuirano surađujemo oko organizacije nastave i složni smo u stavu da on line nastava ne može zamijeniti kvalitetu nastave u razredima, rekao je Župan te poželio ravnateljima uspješan rad na skupu, ugodan boravak u Opatiji i čim manje on line nastave.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.