Župan Komadina primio umirovljenu ravnateljicu Doma Kantrida Mariju Maras

Prijem 16.11.2021 Socijalna politika

Župan Zlatko Komadina primio je dugogodišnju ravnateljicu Doma za starije osobe Kantrida Mariju Maras koja je nedavno otišla u mirovinu. Zahvalio se na svemu što je kao ravnateljica učinila za podizanje standarda same ustanove i poboljšanju uvjeta boravka korisnika Doma Kantrida.

Posebno je istaknuo njen doprinos što upravo Dom Kantrida, prvi u Hrvatskoj, od 2014. godine nosi status “Dom kvalitete E-QALIN te jedan od pedeset domova za starije u europskoj zajednici. Ovaj sustav kvalitete ima u prvom planu poboljšanje i razvijanje kvalitetnih i pozitivnih odnosa između korisnika i radnika, te model kućanske zajednice kao koncept rada u domovima četvrte generacije, koji se ugleda na obitelj.

Za takvu transformaciju i stvaranje ugodnijeg okruženja za korisnike zaslužna je i kontinuirana edukacija zaposlenih, rekla je Maras te se zahvalila županu na velikoj podršci bez koje bi takve iskorake u kvaliteti bilo teško postići.

Uz prigodni dar župan je dugogodišnjoj ravnateljici najvećeg županijskog doma za starije osobe poželio puno zdravlja i uživanje u umirovljeničkim danima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.