Otvorena izložba sportske fotografije „Odlučujući trenutak -2021“

Izložba 29.11.2021 Kultura, Sport

U Galeriji Principij otvorena je 13. izložba sportske fotografije “Odlučujući trenutak – 2021”. Organizatori su Zajednica sportova PGŽ i Hrvatska olimpijska akademija, stalni suradnik Foto klub Rijeka u partnerstvu sa Sportskom zajednicom Istarske županije, Savezom sportova Unsko-sanskog kantona, Zavodom za šport, kulturu, turizam in mladino Novo mesto – Dolenjska regija (SLO) i Športska zajednica Osječko-baranjske županije.

Na natječaj su pristigle 492 fotografije, a izloženo ih je 56, po izboru natječajne komisije.

U ime Primorsko-goranske županije koja je i pokrovitelj, izložbu je svečano otvorio zamjenik župana Vojko Braut koji je naglasio da su sportaši i sportska događanja prava inspiracija i izazov za zaljubljenike u sportsku fotografiju, što dokazuje i ova izložba. Čestitao je svim autorima, a posebno nagrađenima.

Prva nagrada pripala je Elvisu Malagiću iz Istarske županije, druga Vladimiru Dugandžiću iz Splitsko-dalmatinske županije dok je 3. mjesto osvojio Ante Drozdek iz Primorsko-goranske županije.

Kustos Prirodoslovnog muzeja Rijeka Marcelo Kovačić na listi najutjecajnijih svjetskih znanstvenika

Ove godine lista obuhvaća sto tisuća znanstvenika iz 22 polja i 174 znanstvene grane, a među najutjecajnijim znanstvenicima u 2023. godini nalazi se i 116 znanstvenika iz Hrvatske. Među njima su i osam riječkih znanstvenika.

“Istarska ljestvica” slavi 15. obljetnicu upisa na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine

Predstavljen je program obilježavanja 15. obljetnice upisa “Istarske ljestvice” na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine i 20. godine stupanja na snagu Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine u RH čije će se središnje događanje, 36. Susret sopaca u organizaciji Udruge sopaca i kantura otoka Krka, održati u subotu, 21. rujna 2024. godine u Dobrinju.

U Centru Zamet održan Hrvatski olimpijski dan

Demonstracijom i predstavljanjem sportova održanim u Centru Zamet obilježen je Hrvatski olimpijski dan u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Izložba “Upoznajmo Frankopane” gostuje u Ogulinu

U sklopu programa proslave Dana grada Ogulina, u Zavičajnom muzeju Ogulin, u nazočnosti uzvanika, upriličeno je svečano otvorenje izložbe “Upoznajmo Frankopane”. Radi se o gostujućoj izložbi koju zajednički predstavljaju Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka.