Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada primorsko-goranske županije u 2021. godini

Info za medije 02.12.2021 Odnosi s javnošću i protokol

Primorsko-goranska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada primorsko-goranske županije u 2021. godini

Nagrade se dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama za iznimna postignuća, zasluge i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Županije, promicanje Županije u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, uspješnu suradnju s ustanovama i tijelima Županije te uspjehe u njihovom radu i djelovanju. Dodjeljuje se nagrada za životno djelo i godišnja nagrada.

Pravo podnošenja prijedloga imaju članovi Županijske skupštine, radna tijela Županijske skupštine, klubovi članova Županijske skupštine, Župan, zamjenici Župana, predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave u Županiji te pravne osobe sa sjedištem u Županiji.

Prijedlozi za dodjelu nagrada zaprimaju se najkasnije do 17. siječnja 2022. godine. Više informacija dostupno je na POVEZNICI.

Komemorativnim skupom obilježena 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Kampor

Prigodnim programom i uz nazočnost visokih uzvanika, te posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije, na Spomen-groblju Kampor obilježena je 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog Koncentracijskog logora Kampor.

Održana svečana sjednica i položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Loparu

Obilježavanja Dana Općine Lopar i Male Gospe, započeo je jutarnjim polaganjem kamena temeljca za novi dječji vrtić. Ukupna vrijednost projekta novoga dječjeg vrtića je 1.828.495,88 EUR-a s PDV-om.

Održana komemoracija u spomen na Božu Mimicu

Povodom odlaska Bože Mimice, istaknutog riječkog kulturologa, povjesničara, nakladnika, književnika i numizmatičara, održana je komemoracija u Vijećnici Grada Rijeke, u zajedničkoj organizaciji Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Proglašeni pobjednici foto natječaja za kolovoz, tema za rujan “Žuta boja”

Igra je aktivnost svojstvena skoro svim živim bićima. Igra je proces u kojem su aktivni svi raspoloživi kapaciteti kod čovjeka. Igra je ne samo rekreativni već je i kreativni proces. Ona je stanje i duha i tijela koja nas čini većim i važnijim. Igra nije i ne smije biti nadigravanje već spoznaja vlastitosti.