Kaštel Grada Grobnika središte frankopanskog Adventa

Manifestacija 10.12.2021 Kultura

Prvi Grobnički frankopanski advent, kojeg organiziraju Općina Čavle i Turistička zajednica Općine Čavle u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, bit će svečano otvoren u petak, 17. prosinca u Kaštelu u Gradu Grobniku, uz Frankopansku stražu, Frankopane Drivenika i Trsata, zbor OŠ Čavle i Trio Veljak, drveni vrtuljak, prezentaciju djelatnosti kovača, kao i dječju radionicu “Svojeglavi štapić”, najavili su predstavnici organizatora na konferenciji za novinare.

Adventsko događanje u duhu Frankopana ponudit će programe za sve generacije i bogatu gastru ponudu, a u manifestaciju su se uključile i brojne udruge, osnovna škola te dječji vrtić sa svojim tradicionalnim sajmovima, a prezentirat će se i brojni OPG-ovi. Najmlađi će uživati u frankopanskim radionicama, pisanju pisama Djeda Mrazu i potrazi za zmajevima dok će se na sam Badnjak dijeliti brudet i palenta.

Resorna pročelnica Sonja Šišić pohvalila je inicijativu manifestacije s frankopanskim predznakom te naglasila kako se ona odlično uklapa u projekt Putovima Frankopana kojim PGŽ spaja kaštele i frankopansku povijest ovog kraja.

Uz resornu pročečlnicu Šišić, Frankopanski Advet predstavili su načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, direktor TZ Općine Čavle Ivan Salamon, voditelj Multimedijalnog centra Putovima Frankopana – Kaštel Grada Grobnika Marijan Zidarić te predstavnik realizatora manifestacije agencije Omnes Vjekoslav Alilović.

Izložba “Upoznajmo Frankopane” gostuje u Ogulinu

U sklopu programa proslave Dana grada Ogulina, u Zavičajnom muzeju Ogulin, u nazočnosti uzvanika, upriličeno je svečano otvorenje izložbe “Upoznajmo Frankopane”. Radi se o gostujućoj izložbi koju zajednički predstavljaju Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka.

U HKD-u održana 2. Smotra folklora i sevdaha

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je druga po redu Smotra folklora i sevdaha, na kojoj su se okupila kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvoren je 6. RAFF – festival istraživačkog filma

U prostoru Ljetnog kina u Rabu, direktor Rab Film Festivala Robert Tomić Zuber i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić službeno su otvorili Rab Film Festival koji će trajati ukupno 5 dana, do 27 kolovoza.

Bajkoteka: Ivica i Marica u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi – Što smo to mrvili po šumi?

Nastavlja se provođenje interdisciplinarnog izložbeno-edukativnog projekta Bajkoteka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi