Prijem dobitnica nagrade “Ivan Filipović”

Prijem 14.12.2021 Obrazovanje, Odgoj, Odnosi s javnošću i protokol

U utorak, 14. prosinca 2021. godine u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će dobitnice godišnje nagrade „Ivan Filipović“ za 2020. godinu, Gordanu Podobnik, učiteljicu razredne nastave iz Osnovne škole dr. Branimira Markovića Ravna Gora i Nensi Araminčić, magistru medicinsko-laboratorijske dijagnostike iz Medicinske škole u Rijeci.

Nagrada “Ivan Filipović” predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se u vidu nagrade za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu.

Dovršena rekonstrukcija Područne škole Eugen Kumičić u Mošćeničkoj Dragi

Završena je cjelovita rekonstrukcija zgrade Područne škole „Eugen Kumičić“ Mošćenička Draga, prema riječima domaćina, stoljetne ljepotice u kojoj su se obrazovale generacije Dražana. Ukupno vrijedan 545 tisuće eura, projekt je sufinanciran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Mošćenička Draga.

Krenulo glasanje za najbolji županijski EU projekt, među finalistima čak tri projekta Primorsko-goranske županije

Rekordan 61 projekt ušao je ove godine u finale izbora za najbolji županijski EU projekt, među kojima su plasman ostvarila i tri projekta Primorsko-goranske županije.

U Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji otvorene novouređene dvorane za klasični balet i suvremeni ples

Početak nove školske godine u Primorsko-goranskoj županija obilježen je u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji gdje su otvorene novouređene dvorane za dva nova umjetnička programa – klasični balet i suvremeni ples koji se po prvi put u povijesti izvode u Primorsko-goranskoj županiji.

U školske klupe na području PGŽ-a sjelo 28.529 učenika; objavljen Javni poziv za potpore u poljoprivredi

Na redovitom susretu s novinarima zamjenica župana Marina Medarić uputila je čestitku učenicima i učenicama povodom prvog dana nastave, posebno prvašićima kojih je na području Primorsko-goranskoj županije ove školske godine 2.203.