Prvim riječkim mažoretkinjama posebno priznanje Primorsko-goranske županije

Manifestacija 22.12.2021 Kultura

Povodom dugogodišnjeg uspješnog umjetničkog djelovanja – stupanja, koračanja i plesa, Primorsko-goranska županija dodijelila je Prvim riječkim mažoretkinjama Posebno priznanje za doprinos unapređenju umjetničkog rada koje je uručila pročelnica Sonja Šišić na svečanoj proslavi 25 godina rada Prvih riječkih mažoretkinja.

Prve riječke mažoretkinje osnovane su 1995. godine te su jedan od najstarijih mažoret timova u Republici Hrvatskoj. Djeluju u nekoliko skupina: baby grupa, mini mini, kadeti, juniori i seniori. Osim redovitih nastupa na Korzu i svim važnim riječkim događanjima, ostvarile su i niz zapamćenih nastupa diljem Europe, osvajale su nagrade na brojnim inozemnim natjecanjima, kao što su plesni festivali u Španjolskoj, Mađarskoj, Italiji te na Europskim prvenstvima. Njihovi najveće postignuće je titula državnih prvakinja dvije godine zaredom te brončana medalja sa europskog prvenstva.

Prošle godine prezentirale su svoj grad i državu na plesnom festivalu u Moskvi.

U HKD-u održana 2. Smotra folklora i sevdaha

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je druga po redu Smotra folklora i sevdaha, na kojoj su se okupila kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvoren je 6. RAFF – festival istraživačkog filma

U prostoru Ljetnog kina u Rabu, direktor Rab Film Festivala Robert Tomić Zuber i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić službeno su otvorili Rab Film Festival koji će trajati ukupno 5 dana, do 27 kolovoza.

Bajkoteka: Ivica i Marica u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi – Što smo to mrvili po šumi?

Nastavlja se provođenje interdisciplinarnog izložbeno-edukativnog projekta Bajkoteka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi

RAFF – Rab Film Festival 2024: Istina treba publiku

Festival istraživačkog filma, 6. RAFF – Rab Film Festival održat će se od 23. do 27. kolovoza 2024. godine pod krilaticom „Istina treba publiku“ uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i TZ Kvarnera.