Potpisan ugovor za izgradnju petog kružnog raskrižja u Viškovu

Potpisivanje ugovora 29.12.2021 Promet

U vijećnici Općine Viškovo pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević nazočila je potpisivanju okvirnog sporazuma i Ugovora za projekt izgradnje petog kružnog raskrižja u Viškovu.

Nakon kružnih raskrižja Marinići 1, Marinići 2, Halubjan te Saršoni, u cilju razvoja i uređenja prometa, peti rotor izgradit će se na jednom od najfrekventnijih križanja u Viškovu, u centru kod groblja i skretanja za Mladeniće. Kružna raskrižja su najbolje i najučinkovitije rješenje za poboljšanje protočnosti i povećanje razine sigurnosti svih sudionika u prometu, navode iz Općine.

Kružnim raskrižjem s tri privoza značajno će se povećati sigurnost sudionika u prometu, posebice pješaka. Poseban naglasak stavljen je na uređenje prilaza novoj poslovnici banke, trgovinama i ostalim poslovnim prostorima neposredno uz kružno raskrižje. Smanjit će se brzina prilaska raskrižju i poboljšati protočnost prometa u centru Viškova. Dodana vrijednost projekta je urbanističko-arhitektonsko uređenja centra Viškova s obzirom je uz novi rotor projektirano i uređenje okolnog prostora.

Investicija je vrijedna 7,8 milijuna kuna, a zajednički ju financiraju Općina Viškovo, Županijska uprava za ceste i KD Vodovod i kanalizacija. Radove će izvesti GP Krk, a rok izvođenja radova je 230 dana.

Svečanosti su nazočili i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, zamjenik načelnice Denis Mladenić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marocchini i predsjednik Uprave GP Krk Sanjin Purić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.