Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Manifestacija 15.01.2022 Odnosi s javnošću i protokol

Delegacija Primorsko-goranske županije sa Zajednicom Udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije i predstavnicima Udruga članica i ostalih Udruga iz Domovinskog rata na Spomen obilježju pri Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata obilježila je Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječanj, kojom je prigodom odana počast svim poginulim i umrlim braniteljima iz Domovinskog rata.

U ime Primorsko-goranske županije vijence je položio pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, u ime Grada dogradonačelnik Goran Palčevsk. Molitvu za Domovinu održao je policijski kapelan pat. Pavao Mokri, dok je “Lijepu našu” na trubi izveo Marinko Felker.

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske slavi se 15. siječnja, jer je toga dana 1992. godine Hrvatsku i Sloveniju, nakon Vatikana, priznala većina europskih zemalja i zemlje EU.

Hrvatsku je prvi priznao Island, 19. prosinca 1991. godine. Istog dana je Njemačka objavila priznanje koje je međutim trebalo stupiti na snagu 15. siječnja 1992. Priznanje su najavile i Italija, Švedska i Vatikan.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.