Preminuo bivši županijski pročelnik Valerij Jurešić

Info za medije 03.02.2022 Odnosi s javnošću i protokol

Valerij Jurešić, bivši pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, preminuo je iznenada jutros u dobi od 51. godine.

Za vrijeme obnašanja funkcije pročelnika u razdoblju od 2013. do 2018. godine inicirao je i pokrenuo niz projekata iz područja kulture i sporta, a posebno aktivan bio je u pripremi i realizaciji županijskih europskih projekata i jačanju suradnje s inozemnim partnerima. U njegovom mandatu uspješno je za financiranje iz europskih fondova kandidiran nastavak najvećeg županijskog projekta očuvanja i revitalizacije povijesne baštine “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana”.

Kao predstavnik Županije sudjelovao je u pripremi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture te bio član tima koji je osmislio Programsku knjigu Rijeka EPK 2020 u kojem su i dva županijska programska pravca „27 susjedstava“ i “Lungomare Art”. Kroz te projekte u kulturnu mrežu uključeno je područje cijele Primorsko-goranske županije na čemu je Jurešić sa svojim suradnicima aktivno radio.

Sudionik je izrade strateških dokumenata iz područja, kulture, sporta i tehničke kulture. Po struci profesor filozofije i diplomirani komparatist književnosti, bio je kreativac i osoba širokih interesa, zaljubljenik u kulturu i sport gdje je bio aktivan još od srednjoškolskih dana. Svojim djelovanjem i projektima ostavio je vidljiv trag, ne samo na županijskoj, nego i nacionalnoj kulturnoj sceni. Nakon odlaska iz PGŽ-a posvetio se poduzetništvu. Uživao je poštovanje struke i svojih suradnika.

Počivao u miru.

Sućut obitelji Valerija Jurešića uputio je župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.