Probijen tunel Podmurvice

Obilazak 04.02.2022 Infrastruktura

Jutros je probijen 1250 metara dugačak tunel Podmurvice, na trasi državne ceste DC403 koji će omogućiti brzo povezivanje riječke luke sa obilaznicom. Probijanju posljednjeg metra, 770. s južne strane, nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik župana Vojko Braut, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, te brojni djelatnici firmi koje su sudjelovali u radovima: Kolektor CPG iz Slovenije, GP Krk iz Hrvatske te Euro-asfalt iz BiH.

Tom prilikom ministar Butković najavio je da bi cjelokupni projekt trebao biti dovršen do lipnja 2023, a o brzini radova govori i podatak da je samo probijanje obavljeno mjesec i 24 dana prije planiranog roka.

Ova gotovo tri kilometra duga prometnica sastoji se od tri vrlo zahtjevna objekta tunela Podmurvice, te vijadukata Piopi i Mlaka. Ukupna investicija jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj prelazi 450 milijuna kuna.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.