Nagrađena dva ljubavna pisma na natječaju „Ana i Petar zaljubljeni par“

Info za medije 14.02.2022 Kultura

U povodu Valentinova, inspirirani velikom ljubavlju Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog, Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka proveli su još jednu kreativnu aktivnost za djecu u dobi od 7 do 12 godina. Tražilo se najljepše ljubavno pismo djevojčice dječaku i obratno.

Prvo pobjedničko pismo napisala je Tea Cibić iz Lovrana svojoj ljubavi Janu. Tea i Jan imaju 10 godina i vole se od vrtića. Autor drugog pobjedničkog pisma je Jakov Jardas koji ima 8 godina i ide u školu u Bribiru. Pismo je napisao djevojčici koju voli i čije ime počinje na slovo V.

Na natječaj je pristiglo čak 46 ljubavnih pisama iz osnovnih škola Bakar, Čavle, Kraljevica, Dr. Josipa Pančića Bribir te Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, a dva koja su se posebno istaknula, nagrađena su novom frankopanskom tortom DeliciAnom.

Pobjednička pisma bit će izložena u „ljubavnom kutku“ na izložbi “Upoznajmo Frankopane” koju do 20. ožujka 2022. godine možete razgledati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

PGŽ i KTR Putovima Frankopana čestita pobjednicima i zahvaljuje svim školama i pojedincima koji su sudjelovali u pisanju ljubavnih pisama, svim učiteljicama i profesorima, a naročito svim djevojčicama i dječacima. I neka svoje DeliciAne podijele sa svojim ljubavima, zbog kojih su ih i osvojili!

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.