Stožer CZ RH donio šest novih odluka

Info za medije 02.03.2022 Civilna zaštita

Stožer civilne zaštite RH donio je odluke prema kojoj prestaje vrijediti sigurnosna mjera obveznog testiranja na COVID-19, odnosno obveznog predočenja COVID potvrde kao uvjeta za ulazak u prostore javnopravnih tijela. Ipak, mjera ostaja ne snazi u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, tribinama u zatvorenim prostorima i sl.

Odluke koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski te prelazak preko granice su produljene do 31. ožujka. Što se tiče javnog okupljanja, ublažene su pojedine mjere i to na način da se omogućavaju okupljanje većeg broja ljudi na otvorenim prostorima, 100 umjesto 50 dok se u zatvorenim prostorima omogućava okupljanje 50 umjesto 25 osoba.

Ublaženi su i uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima koja se održavaju uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde te više nije potrebna suglasnost lokalnih stožera.

Što se tiče natjecanja na otvorenom s EU potvrdama smanjuje se ograničenje s maksimalnim brojem gledatelja i nema više ograničenja, a u zatvorenim prostorima organizira se uz maksimalno ograničenje do 50 posto popunjenosti tribina.

Odluke su dostupne na POVEZNICI.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.