8. sjednica Županijske skupštine PGŽ

Sjednica 16.03.2022 Civilna zaštita, Pomorsko dobro, Prostorno uređenje, Zdravstvo

U četvrtak, 17. ožujka 2022. godine s početkom u 10.00 sati, u Hotelu Royal u Opatiji (Viktora Cara Emina 10) održat će se 8. sjednica Županijske skupštine PGŽ.

Na dnevnom redu sjednice je 27 točaka, među kojima su Izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području PGŽ u 2021. godini, treća izmjena i dopuna Prostornog plana PGŽ, Odluka o dodjeli godišnjih nagrada PGŽ za 2021. godinu te nagrada za životno djelo, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

Skupštinu možete pratite uživo i na facebooku Primorsko-goranske županije ili na web portalu PGŽ.

Pri kraju druga od ukupno tri faze radova na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad

Zamjenik župana Vojko Braut i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović s članovima koordinacijskog tima obišli su radove na županijskom kapitalnom projektu „Zdravstveni centar Rujevica – Zapad“. Trenutno je pri samom kraju druga od ukupno tri faze radova koja uključuje izgradnju zgrade HGSS-a, sletne ravni i pristupne prometnice.

Obilježena 65. obljetnica osnivanja Udruge Srce Rijeka

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano je svečano obilježavanje 65. obljetnica osnivanja Udruge Srce Rijeka i promocija knjige "Mi", autora Maura Lacovicha.

Radovi na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad ulaze u završnu fazu; tri PGŽ projekta u finalu izbora za najbolji EU projekt

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima na reodvitom susretu s novinarima informirao je o aktualnostima vezanim uz provedbu županijskih kapitalnih projekata iz resora zdravstva i socijale - rekonstrukciji Doma zdravlja u Delnicama, dogradnji i rekonstrukciji Doma zdravlja u Opatiji te izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica Zapad.

Sedam timova Doma zdravlja PGŽ i šest privatnih timova ovo ljeto pokriva potrebe turista za liječničkim uslugama

U svrhu rasterećenja zdravstvenog sustava i olakšavanja rada ambulanti obiteljske medicine, od ove godine po prvi je put osigurano pružanje usluga dodatnih timova u sklopu Domova zdravlja za pružanje zdravstvene zaštite turistima čije usluge financira HZZO.