KKOI Kostrena

KKOI Kostrena pobjedom na final fouru izborio nastup u 1. Hrvatskoj ligi košarke u kolicima

Manifestacija 27.03.2022 Sport

Sportska dvorana Kostrena bila je domaćin završnog final four turnira 2. Hrvatske lige košarke u kolicima, a na turniru su sudjelovali Košarkaški klub invalida „Zagreb 2”, Košarkaški klub invalida „Koprivnica”, Košarkaški klub invalida „Brod 2” i Košarkaški klub osoba s invaliditetom „Kostrena“.

S konačnim rezultatom 47 : 44 u napetoj završnici KKOI „Kostrena” u finalu je pobijedio KKI „Brod 2” i time izborio plasman u 1. ligu sljedeće sezone. U borbi za treće mjesto košarkaši KKI „Zagreb 2” pobijedili su KKI „Koprivnica”.

Župan Zlatko Komadina s tribina je bodrio domaće sportaše te je pri dodjeli pehara i medalje za 1. mjesto čestitao na uspjehu i izrazio zadovoljstvo što pobjednička odličja može uručiti upravo domaćinima. Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić uručila je pokal najboljem košarkašu lige, košarkašu KKI „Zagreb 2“ Luki Bastaliću.

KKOI „Kostrena” domaćinstvo je zaslužio kao prvoplasirana ekipa iz regularnog dijela natjecanja. Klub je svoje aktivnosti započeo 2016. godine s ciljem uključivanja što većeg broja osoba s invaliditetom u sport. Budući da je jedini takav program za osobe s invaliditetom na širem području, okuplja članove iz raznih općina i gradova Primorsko-goranske i Istarske županije.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.