U Istri održana završna konferencija projekta Adri.SmArtFish

Konferencija 30.03.2022 Ruralni razvoj

U Peroju, Vodnjan 29. i 30. ožujka 2022. godine održana je završna konferencija projekta “Adri.SmArtFish” u organizaciji projektnog partnera Ministarstva poljoprivrede. Sastanak je bio usmjeren na prezentaciju provedenih aktivnosti radnih paketa i postignutih ciljeva hrvatskih i talijanskih projektnih partnera.

Ispred Primorsko-goranske županije, savjetnica za rad na projektima Iris Bruketa prezentirala je rezultate s područja županije koji su se najviše odnosili na promociju sektora malog ribarstva, uključivanje ribara kroz promociju, edukaciju i nabavu opreme u cilju održivosti, nabavu mobilnih ribarskih kućica te postavljanje umjetnog ribljeg grebena.

U sklopu konferencije potpisao se i zajednički Memorandum o suradnji između novoosnovanih Udruga malih priobalnih ribara u Republici Hrvatskoj i Republici Italiji. Sporazum je potpisao predsjednik Udruge Kazimir Bogović iz Malog Lošinja.

Podsjetimo, glavni cilj projekta „Adri.SmArtFish“ je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa, kao i uključivanje ribara i provedba aktivnosti koji bi doprinijeli tom sektoru kroz promociju, edukaciju i nabavu opreme u cilju održivosti. S obzirom na postignuto, potaknuta je rasprava na nastavak projekta s ovakvim i sličnim aktivnostima u sljedećem programskom razdoblju.

Vodeći partner je regija Veneto, a Primorsko-goranska županija jedan je od deset projektnih partnera. Voditelj projekta je privremeni pročelnik Mladen Brajan, a konferenciji su nazočile savjetnice UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Iris Bruketa i Karmen Štimac.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.