U Klani svečano otvoren novi vatrogasni dom

Obilazak 13.04.2022 Civilna zaštita

Kako je istaknuto, radi se o investiciji vrijednoj više od 3,6 milijuna kuna koju je u iznosu od 2,7 milijuna kuna sufinanciralo Ministarstvo poljoprivrede putem Programa ruralnog razvoja, dok je 685 tisuća kuna sufinancirala Općina Klana.

Obnova je obuhvatila cjelokupnu energetsku obnovu zgrade, a sa sjeverne strane objekta ugrađen je lift. U prizemlju su uređene prostorije koje koriste pripadnici DVD-a, uređeni su sanitarni čvorovi kako u prizemlju, tako i u teretani, nabavljene su nove sprave za vježbanje te informatička oprema za Multimedijalni centar koji u zgradi djeluje od 2005. godine.

Kako je pojasnio Dario Gauš, predsjednik DVD-a Klana, zgradu ne koriste isključivo vatrogasci, već je ona mjesto okupljanja stanovništva svih dobnih skupina koji za svoje aktivnosti sada imaju znatno bolje uvjete s čim se složila i načelnica Željka Šarčević Grgić rekavši kako objekt puno znači ne samo za vatrogasce, već i za cjelokupno stanovništvo i život Klane.

Uz brojne goste, vatrogasce, mještane i partnere koji su pridonijeli konačnoj realizaciji, svečanom otvorenju novog Vatrogasni dom DVD-a Klana prisustvovao je i pročelnik Ureda županije Goran Petrc i Šime Mršić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede.

FOTO: DVD Klana

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.