Drugi susret Župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Županije

Info za medije 25.04.2022 Civilna zaštita, Pomorsko dobro, Promet

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine u 16.30 sati u Hotelu Padova u Rabu (Banjol 322) započet će dvodnevni susret Župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Primorsko-goranske županije.

Uz pozdravne riječi župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića, na susretu će biti riječi o županijskom linijskom prijevoza putnika u cestovnom prijevozu, Centru za obuku operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije te stanju na pomorskom dobru.

„Na Rabu se održava tradicionalni susret lokalne i regionalne samouprave, jedan od rijetkih u Hrvatskoj, na kojem razmjenjujemo iskustva i razgovaramo o otvorenim pitanjima. Razmotrit ćemo teme kao što su linijski prijevoz, Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije te stanje na pomorskom dobru koja je posebno značajna za Rab u kontekstu posljednjih investicija, rekonstrukcije i sanacije luke Rab, Melak i San Marino u Loparu te pristaništa Mišnjak. Također, na Rabu smo otvorili novi Dom za starije osobe, a u tijeku je i dogradnja osnovne škole Ivan Rabljanin koja će omogućiti jednosmjenski rad. U specijalnoj bolnici INSULA proširili smo prostorne kapacitete i nabavili novu opremu. Riječ je o velikom investicijskom ciklusu koji je povod da se naš susret održava upravo na Rabu“, rekao je župan Komadina uoči susreta.

Održan zajednički prijem za Riječane koji su pomagali u poplavama pogođenom dijelu BiH

Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka održali su zajednički prijem za Riječanke i Riječane, pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite – Rijeka i Civilne zaštite Grada Rijeke koji su u listopadu sudjelovali u akcijama traganja i spašavanja u poplavama pogođenom području Bosne i Hercegovine.

U tijeku sanacija prometnice prema JANAF-ovoj pumpnoj stanici Melnice

Predstavnici Primorsko-goranske županije, Županijske uprave za ceste PGŽ, JANAF-a i izvođača radova obišli su danas gradilište sanacije kolnika i rješavanja oborinske odvodnje na županijskoj cesti Križišće-Melnice.

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo u posjeti Primorsko-goranskoj županiji

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo, predvođeni glavnim koordinatorom Nehatom Koqinajem, boravili su u Primorsko-goranskoj županiji kako bi se upoznali s radom operativnih snaga sustava Civilne zaštite PGŽ i razmijenili iskustva kod postupanja u kriznim situacijama.

Kreće rekonstrukcija Opatijske ulice

Tijekom ovoga tjedna započinju pripremni radovi na rekonstrukciji dionice Opatijske ulice, od hotela Hilton, do početka autokampa Preluk u dužini od oko 1.270 metara, priopćili su iz Rijeka plus d.o.o., kao nositelji ovoga projekta.