Hrvatski neurološki kongres

Konferencija 25.04.2022 Zdravstvo

Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka i Hrvatsko neurološko društvo od 26. do 30. travnja 2022. godine u Rijeci organiziraju Hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem.

Otvoranje skupa, 26. travnja 2022. godine u 20.00 sati u Guvernerovoj palači, u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će Viktor Peršić, ravnatelj specijalne bolnice Thalassotherpia Opatija.

Raspoređeno gotovo 545 tisuća eura potpora za mjere u poljoprivredi, najavljena energetska obnova Doma za starije osobe „Kantrida“

Primorsko-goranska županija rasporedila je gotovo 545 tisuća eura potpora za mjere u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu, informirala je zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima na redovitom susretu s novinarima.

Započela energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Loparu

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja PGŽ u Loparu kojom se planira postići viši energetski razred A, a u okviru koje će se urediti i stanovi za liječnike i medicinske sestre.

Za uspješno suočavanje s izazovom mentalnog zdravlja kod mladih nužan interdisciplinarni pristup

Uz panel na temu zadržavanja talenata i profesionalno sagorijevanje te radionice na temu mindfulnessa i Improvizacije za mentalno zdravlje završila je dvodnevna konferencija „Mentalno zdravlje mladih – regionalna perspektiva“ suorganizirana od strane Primorsko-goranske županije, Skupštine europskih regija i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Preventivno djelovanje ključno u nošenju s izazovima mentalnog zdravlja kod mladih

Podizanje svijesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja mlađih generacija jedna je od glavnih poruka s konferencije u organizaciji Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Skupštine europskih regija.