Primorsko-goranska županija pokrovitelj 37. međunarodnog Riječkog karnevala

Manifestacija 23.01.2020 Kultura
Rijeka

Primorsko-goranska županija i ove je godine pokrovitelj Riječkog karnevala. Zamjenica župana Marina Medarić i direktor TZ Grada Rijeke Petar Škarpa, u prisutnosti pročelnika Ureda županije Gorana Petrca, voditeljice Kabineta župana Ermine Duraj te Meštra Tonija i kraljice Karnevala Dore Pilepić, potpisali su Ugovor o sufinanciranju 37. međunarodnog Riječkog karnevala, vrijedan 95.000,00 kuna.

Veliko finale 5. godišnjeg doba, 37. međunarodna karnevalska povorka održat će se u nedjelju, 23. veljače 2020. godine. Očekuje se oko stotinu karnevalskih grupa s tisućama maskiranih sudionika, predvođenih Meštrom Tonijem i 25. po redu kraljicom karnevala Dorom Pilepić iz Karnevalske udruge Siti i pijani iz Rijeka.

Tradicionalni međunarodni Riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. Utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku. Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.