Ovogodišnji “WineRi” promovira vina autohtonih sorti

Info za medije 23.05.2022 Turizam

U promocijskom centru Primorsko – goranska kašetica najavljeno je održavanje V. Međunarodnog eno – gastro festivala “WineRi” 27. i 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke.

O samom festivalu govorili su Žarko Stilin, upravitelj Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera ispred organizatora festivala, Dana Jovanović Drpić, iz županijskog UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Renata Vincek, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarnera, Saša Torbica, voditelj informiranja i istraživanja Turističke zajednice Grada Rijeke, Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena i Marta Filipović, Jamnica d.d.

Na festivalu će nastupiti 60 izlagača, a moći će se kušati više od 250 različitih vina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, ističu organizatori. Izuev vina, posjetitelji će moći kušati i likere i rakije te suhomesnate proizvode, ribe, sir, pizzu i još mnogo toga.

Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 100 kuna, a čaša kaucirati za dodatnih 20 kuna.

Sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije, Jamnica d.d., a pokrovitelji Ured predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo poljoprivrede.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.