Svečano otvoren 45. MIPRO

Konferencija 25.05.2022 Tehnička kultura

U hotelu Adriatic u Opatiji održano je otvorenje jubilarnog 45. međunarodnog skupa za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju “MIPRO”. U ime Primorsko-goranske županije, nazočne je pozdravio župan Zlatko Komadina.

„Na MIPRU su se uvijek događale „prave“ stvari i lansirale nove ideje i tehnologije. Prenosilo se puno znanja i to je upravo najvažnije jer danas su ključne riječi zeleno, digitalno, pametno i one su ugrađene u sve strategije, pa tako i Strategiju razvoja Primorsko-goranske županije. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako ćemo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci otvoriti Maritimni inovacijski centar na Kampusu na Trsatu te će se puno toga u tom pravcu i razvijati. Vjerujem da će doprinos kongresa biti više nego velik i želim vam uspješan rad“, rekao je župan Komadina.

Prisutne su pozdravili u ime Vlade Republike Hrvatske, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, predsjednik MIPRO-a Vedran Mornar te predsjednik Programskog odbora MIPRO Petar Karolj Skala.

MIPRO je već 45 godina zaredom najveći međunarodni nekomercijalni tehnološki skup u ovom dijelu Europe na kojem sudjeluje preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. MIPRO kroz svoje tradicionalne znanstvene i tehnološke ICT skupove sustavno razvija svijest i povezuje dionike o značaju visokih tehnologija u razvoju gospodarstva i društva u cijelosti. Ima znanstvenu, tehnološku, gospodarsku, obrazovnu stranu povezujući ih u cjelinu koja osigurava sinergijske učinke razvoja inovativnog društva.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.