Otvoren ured Ericsson Nikole Tesle u Rijeci

Info za medije 06.06.2022 Odnosi s javnošću i protokol, Poduzetništvo

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je u otvorenju novog ureda tvrtkee Ericsson Nikola Tesla, najvećeg hrvatskog izvoznika znanja i lidera u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih i kompanije u kojoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800.

“Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske”, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, te dodala: “Za ured u Rijeci već smo zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a naša vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom. Sigurna sam kako će naš riječki tim postati jedan od ključnih “čvorova u našoj mreži“ ureda u Hrvatskoj i inozemstvu koji snažno doprinose ugledu i rezultatima kompanije zahvaljujući izvrsnim zaposlenicima koji u njemu rade i ispisuju budućnost ovog grada, regije, ali i svijeta”.

Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski, zahvalio je Ericssonu Nikoli Tesli što svoj ured otvara baš u Rijeci te ustvrdio da ovako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi, čime se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima. Također, ovo je snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj županije.
“ENT je lider u informacijskim tehnologijama i naš partner već desetak godina, kada smo pokrenuli širokopojasni pristup internetu u ruralnim krajevima. Nadam se nastavku uspješne suradnje, kako s našom razvojnom agencijom prigodom, tako i energetskom agencijom REA, ali i Klasterom zdravstvenog turizma. Vrijeme je transformacije Rijeke i županije, a prelazak na nove tehnologije jamči ostanak naših visokokvalificiranih građana”, izjavio je župan Komadina.

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu „Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji“ između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom. Uz Filozofski fakultet koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer idealne sinergije za multidisciplinarno iznalaženje tehnoloških rješenja.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla već više od 70 godina aktivno surađuje s akademskom zajednicom, na čemu, između ostalog, temelji svoje tehnološko liderstvo, jača inovacijski potencijal, omogućava transfer znanja i tehnologija te razvoj kvalitetnih stručnjaka.

Na svečanom otvorenju riječkog ureda koji se nalazi na adresi Vukovarska 7a predstavljen je i dio naprednih inovativnih tehnoloških rješenja koje Ericsson Nikola Tesla nudi tržištu, a koja stavljaju tehnologiju u službu građana i budućih generacija te poboljšavaju život ljudi stvarajući novu vrijednost za društvenu zajednicu.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.