Počeli radovi i sanacija kolnika na cesti prema Poslovnoj zoni Lič

Obilazak 18.06.2022 Infrastruktura, Promet

Ravnatelj ŽUC-a Robert Maršanić i načelnik Općine Fužine obišli su radove na sanaciji kolnika te rješavanje oborinske odvodnje na LC 58118 (Fužine, u neposrednoj blizini Industrijske zone i azila za životinje) u dužini od 800 metara). Ukupna vrijednost investicije je 2,5 milijuna kuna sa PDV-om, a riječ je o prometnici koja će omogućiti znatno kvalitetniji pristup Poslovnoj zoni u Liču, a istodobno će biti i dio buduće fužinske zaobilaznice, odnosno ući će u sustav prometnica kojima će se od fužinskog kraja puno brže i lakše dolaziti do crikveničko-vinodolske rivijere. Radovi na uređenju tih 800 metara počeli su prošli tjedan, a ravnatelj ŽUC-a Robert Maršanić najavio je kako se završetak radova očekuje sredinom ili krajem srpnja.

“U poslove uređenja ove prometnice ulaze i oni vezani uz uređenje oborinske odvodnje, a po završetku radova na ovih 800 metara prometnice sigurno će biti puno bolji uvjeti prometovanja no što su sada. Uz područje Fužina mi nastojimo ravnomjerno ulagati i na drugim područjima Gorskog kotara pa trenutačno imamo ili planiramo na još nekoliko pozicija radove ukupne vrijednosti oko 5 milijuna kuna«, rekao je čelni čovjek ŽUC-a, dodavši kako Županijska uprava za ceste brine o ukupno 36 lokalnih samouprava i to sa svotom koja se ne može bitnije povećati jer se već 20 godina porezna davanja vezana uz naplatu korištenja cesta pri tehničkom pregledu vozila, a to je osnovni prihod ŽUC-a, ne povećavaju.
Upravo zato ulaganja ne mogu biti bitno veća, rekao je Maršanić, a načelnik David Bregovac istaknuo je zadovoljstvo realizacijom ove investicije koja se, naglasio je, realizira isključivo iz sredstava ŽUC-a.

“Ova nam je cesta bitna i zbog daljnjeg širenja Poslovne zone Lič koja je u ovom trenutku u potpunosti popunjena, a uređenjem ove ceste jačaju mogućnosti njenog širenja,” rekao je Bregovac.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.