Savjetovanje za korisnike projekata financiranih sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Manifestacija 29.01.2020 Pomorsko dobro, Regionalni razvoj

Primorsko-goranska županija i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU organizirali su zajedničko savjetovanje za korisnike projekata financiranih sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine. Savjetovanje je bilo prilika da korisnici dobiju više informacija o načinu provođenja programa, razmjene pozitivna iskustva te se upoznaju s mogućim potencijalnim rizicima u provedbi.

Naime, četiri županijske lučke uprave Cres, Crikvenica, Krk i Mali Lošinj provode pet infrastrukturnih projekata financiranih sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine, ukupne vrijednosti preko 222 milijuna kuna. Predstavili su ih ravnatelji Mario Kružić, Goran Lajnert, Filip Balija i Anton Opatić dok je pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević uvodno predstavila sustav Županijskih lučkih uprava.

Pozdravivši organizaciju ovog savjetovanja župan Zlatko Komadina je rekao: „Svaka naša luka je pod projektnom pričom i u tijeku je izgradnje; u Crikvenici zapadnog dijela luke, novi projekt Mrtvaška povezuje Lošinj sa Ilovikom, projekt Unije, u Cresu zapadna obala i novi lukobran te nautički vezovi u Baški. Projekti su težine od 30 do 60 milijuna kuna, ukupne vrijednosti preko 222 milijuna kuna. Kandidirali smo ih Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, svi su prošli i ogromno je financiranje pod nadzorom SAFU-a. Ovaj sastanak će nam poslužiti kako bi svi čimbenici vidjeli ozbiljnost projekta i kvalitetu provedbe da ne bi bilo nepredviđenih troškova.“

Predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU govorili su o provedbi projekata, ukazali su na najčešće pogreške u pripremi i provedbi postupaka nabave kako bi se iste prevenirale. Pomoćnica ravnatelja SAFU-a Ana Čarić Perković istaknula kako projekt prate od samog prijavnog obrasca ,načina na koji ga korisnik definira te temeljem toga i njegovu provedbu. „Bitno je da se ne dešavaju velike promjene u projektima, a promjene koje se dese trebale bi biti jako dobro opisane i popraćene razlozima“, zaključila je Čarić Perković.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.