Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Čabra

Sjednica 12.09.2022 Odnosi s javnošću i protokol

U dvorištu Dvorca Zrinskih u Čabru održana je svečana sjednica povodom Dana Grada. Uvodno su se prisutnima obratili predsjednica Gradskog vijeća Ana Rendulić i gradonačelnik Antonio Draženović koji je govorio o gradskim projektima te pritom zahvalio županiji na pomoći oko problema s vodoopskrbnom.

Čestitavši Dan Grada, župan Komadina istaknuo je da se na pomoć županije uvijek može računati te pritom prisjetio na županijska ulaganja na području grada među kojima se ističe energetska obnova školske zgrade, izgradnja kupske magistrale kao i uređenje interpretacijog centra u sklopu projekta KTR Putovima Frankopana. Najavio je u suradnji s Gradom Rabom uređenje spomen područja bivšeg logora Kampor u kojem su život izgubili mnogi žitelji Čabra.

Na svečanoj sjednici dodjeljena su gradska priznanja Zvonimiru Lipovcu i udruzi za zaštitu životinja Tetrijeb. Također, nagrađeni su najbolji osnovnoškolaci i srednjoškolci, vlasnici najljepših okućnica te pohvaljeni sucionici Male škole pčelarstva.

Dan grada Čabra slavi se 12. Rujna u spomen na prvu grupu interniraca iz logora Kampor na Rabu koja se vratila nakon kapitulacije Italije 12. rujna 1943.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.