Kaštel, Brod na Kupi

Putovima Frankopana u finalu izbora za najbolji EU projekt

Info za medije 26.09.2022 Kultura

Kulturno turistička ruta Putovima Frankopana među finalistima je izbora za najbolji EU projekt koji se provodi treću godinu zaredom od strane portala župan.hr u suradnji s Hanza Medijom odnosno Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu, a svog pobjednika birat će i građani preko posebne platforme koju će biti otvorena nakon što bude predstavljeno svih 37 projekata koji su ušli u finale ovog prestižnog izbora.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljim EU projektima bit će organizirana 25. listopada 2022. u Zagrebu.

Resorna pročelnica Sonja Šišić izvijestila je danas na redovitom susretu s novinarima kako je projekt „Putovima Frankopana“ finalist i za nagradu Europske mreže kulturnog turizma u kategoriji „Suradnja muzeja i mjesta baštine“. Proglašenje pobjednika bit će održano 20. listopada na otoku Krku, a među finalistima s područja Primorsko-goranske županije su i suhozidna gradnja i TZ Kvarner s brendom „Kvarner Maritime Heritage“.

Kulturno turistička ruta Putovima Frankopana projekt je prijavljen od strane Primorsko-goranske županije u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici. Projekt se je provodio od područja Vinodola (od Grobnika, preko Rijeke do Novog Vinodolskog), Gorskog kotara i otoka Krka, od studenoga 2015. godine do svibnja 2021. godine.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.