Na Danima hrvatskog turizma, “RetrOpatija” proglašena događajem godine, još osam nagrada stiglo u PGŽ

Manifestacija 07.10.2022 Turizam

Na završnoj večeri Dana Hrvatskog turizma u Šibeniku, manifestacija TZG Opatije “RetrOpatija” dobila je nagradu za događaj godine. Nagrada je osvojena u konkurenciji Festivala svijetla Zagreb te šibenske Noći tvrđava.

“Presretna sam, nagrada je to za veliki trud uložen u pripremu i organizaciju Retropatije. Drago mi je da je struka prepoznala kvalitetu i zanimljivost tog događaja koji je najprije uključio sve dionike u turizmu Opatije, da bi, što i jeste najvažnije to isto doživjele sve one tisuće ljudi koji participiraju u događanju”, istaknula je Suzi Petričić, direktorica TZG Opatije.

Nagrada za događaj godine jedna je od deset glavnih nagrada koje su se dodijelile na glavnoj svečanosti dok je prvog dana tradicionalnog susreta turističkih djelatnika dodijeljen prvi dio nagrada, a čak osam priznanja otišlo je u Primorsko-goransku županiju.

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma i sporta, nagrade su se dodjeljivale u kategorijama za destinacije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), ljude u turizmu te za projekte u sklopu programa „Promocija zanimanja“.

„Svi ste vi pobjednici, zahvaljujući vama Hrvatska je danas jedna od top destinacija na Mediteranu“, naveo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Za najboljeg djelatnika u zdravstvenom turizmu proglašen je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija.

„Iznimno sam ponosan na nagradu, ali morate znati da je u našem poslu uspjeh uvijek djelo timskog rada, svih naših djelatnika. Sretan sam i zbog toga što je nagrada došla u tjednu kada smo obilježavali 65 godina rada naše ustanove“, naveo je ravnatelj Peršić.

Među nagrađenima su i Hotel Istra u Opatiji u kategoriji hotela s tri zvijezdice. Najboljom velikom marinom proglašena je Marina Punat, a malim obiteljskim hotelom Vila Rova u Malinskoj. Restoran Nobilion u Hotelu Ikador dobio je nagradu za najbolju gastro ponudu dok je Tami Sokoloić iz Novog Vinodolskog proglašen najboljim agencijskim djelatnikom, Rabljanin Žarko Plješa najboljim konobarom, a Crikveničanka Sandra Stanić najboljom hotelskom domaćicom.

Malom Lošinju dodijeljeno je priznanje u kategoriji najuspješnija destinacija održivog turizma dok su Rab i Gorski kotar bili finalisti u kategoriji najuspješnija destincija nautičkog, odnosno ruralnog turizma. Špilja Vrelo dobila je priznanje kao finalist u kategoriji prirodne atrakcije godine. Vrijedi dodati i kako je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike sudjelovalo u izradi nacionalne Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Šampion turizma za ovu godinu proglašen je Rovinj.

Uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac nagrade su uručivali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a manifestaciji su prisustvovali župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.