U PGŽ-u 31 novooboljelih, 96 osoba ozdravilo

Info za medije 06.11.2022 Zdravstvo

U PGŽ-u je 31 novooboljelih, a 96 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva u odnosu na jučer smanjio za 66 osoba i iznosi 667. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 233 uzoraka brisa, što čini udio od 13,30% pozitivnih.

Ukupno je 22 novooboljelih s područja Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, tri s Liburnijskog područja, dvoje s otoka Krka, dvoje s Crikveničko-vinodolskog područja, jedna osoba s otoka Cresa i jedna iz Gorskog kotara.

Od ukupnog broja novooboljelih, 23 novooboljelih osoba pripadaju radno aktivnoj populaciji, četiri osobe skupini starijoj od 65 godina, dok četiri osobe pripadaju mlađim dobnim skupinama.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas iznosi 22. Na respiratoru u jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka liječi se jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije preminula ni jedna osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ danas iznosi 3,29%.

Raspoređeno gotovo 545 tisuća eura potpora za mjere u poljoprivredi, najavljena energetska obnova Doma za starije osobe „Kantrida“

Primorsko-goranska županija rasporedila je gotovo 545 tisuća eura potpora za mjere u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu, informirala je zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima na redovitom susretu s novinarima.

Započela energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Loparu

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja PGŽ u Loparu kojom se planira postići viši energetski razred A, a u okviru koje će se urediti i stanovi za liječnike i medicinske sestre.

Za uspješno suočavanje s izazovom mentalnog zdravlja kod mladih nužan interdisciplinarni pristup

Uz panel na temu zadržavanja talenata i profesionalno sagorijevanje te radionice na temu mindfulnessa i Improvizacije za mentalno zdravlje završila je dvodnevna konferencija „Mentalno zdravlje mladih – regionalna perspektiva“ suorganizirana od strane Primorsko-goranske županije, Skupštine europskih regija i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Preventivno djelovanje ključno u nošenju s izazovima mentalnog zdravlja kod mladih

Podizanje svijesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja mlađih generacija jedna je od glavnih poruka s konferencije u organizaciji Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Skupštine europskih regija.