Zamjenik župana Petar Mamula na panel diskusiji o hrvatsko-srpskim odnosima

Konferencija 08.11.2022 Međunarodna suradnja

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na panel diskusiji o hrvatsko-srpskim odnosima i kako ih učiniti boljima. Riječ je o prvoj u nizu panel rasprava u organizaciji Instituta za filozofiju i društvenu teoriju i Zaklade Fridrich Ebert koja se održala u Medija centru u Beogradu.

Kako navode iz Instituta, ovaj panel je dio serije dijaloga kojim se želi krenuti u potragu za područjima na kojima društvena, kulturna i povijesna prožetost dvaju naroda može iznjedriti najbolje za oba društva.

Panel je ugostio povjesničare i političare iz Srbije i Hrvatske, među kojima i Hrvoja Klasića, Dubravku Stojanović, Katarinu Peović, Tomislava Žigmanova i Nebojšu Novakovića.

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo u posjeti Primorsko-goranskoj županiji

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo, predvođeni glavnim koordinatorom Nehatom Koqinajem, boravili su u Primorsko-goranskoj županiji kako bi se upoznali s radom operativnih snaga sustava Civilne zaštite PGŽ i razmijenili iskustva kod postupanja u kriznim situacijama.

Otvoren riječki Tur Fest

Otvorenjem izložbe „Čipkarstvo Hrvatske i Turske: Niti koje nas povezuju“ na riječkom Korzu započeo je 5. Tur Fest koji tradicionalno organizira Hrvatsko-tursko društva Rijeka.

Održan sastanak sa stručnim osobljem kongresa SAD-a

Zamjenik župana Vojko Barut održao je sastanak s profesionalnim i stručnim osobljem Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koje pruža podršku Odboru za regulative i pravila kako bi upoznao američko izaslanstvo s radom sličnih službi na razini Županije, a posebice s postupcima pripreme i izmjene akata prije samog izglasavanja na Županijskoj skupštini.

Zamjenik župana Petar Mamula na Tjednu regija i gradova u Bruxellesu

Zamjenik župana Petar Mamula sudjeluje kao izabrani dužnosnik na ovogodišnjem, 22. Europskom tjednu regija i gradova, najvećem događaju u Bruxellesu posvećenom regionalnoj politici čije je ovogodišnje geslo „Osnažena zajednica“.