Ekonomski fakultet u Rijeci započeo znanstveno-razvojnu suradnju s Državnim zavodom za statistiku

Potpisivanje ugovora 09.11.2022 Financije

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Državni zavod za statistiku potpisali su Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji čime fakultet nastavlja pozitivnu praksu jačanja suradnje s institucijama na područjima od zajedničkog interesa kroz istraživanja i provođenja projekata od strateške važnosti za naše područje, ali i širu regiju.

Kako je naveo dekan Ekonomskog fakulteta Saša Drezgić, Sporazum je nastavak suradnje između Ekonomskog fakulteta i Državnog zavoda za statistiku koja je trajna, jer samo kroz fakultetske obrazovne programe puno je proizašlo diploma i doktorskih radova koji su povezani s Državnim zavodom za statistiku.

„Mi kao fakultet smo lideri lokalnog i regionalnog razvoja. Puno smo surađivali sa središnjim državnim tijelima, posebno s Ministarstvom regionalnog razvoja, posebno sa županijama i s gradovima, gdje smo kontinuirano koristili podatke Zavoda za statistiku“, naveo je dekan Drezgić.

Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, Lidija Brković, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma koji je značajan iskorak, prvi takav s jednom znanstveno-obrazovnom institucijom.

Županija, iako nije potpisnik Sporazuma, podržava njegovo potpisivanje jer, kako je kazao pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat, kroz ovu suradnju imat će koristi svi u javnome sektoru u smislu osiguravanja dodatnih podataka, i na kraju, boljeg formuliranja javnih politika.

U četvrtak sjednica Županijske skupštine, PGŽ sufinancira Ured za mlade u Kastvu

Na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine koja će biti održana u četvrtak na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci županijski vijećnici ponovno će razmatrati prijedlog rebalansa proračuna PGŽ. Kako je naveo zamjenik župana Petar Mamula, utvrđenim prijedlogom konsolidirani proračun povećava se za 39 milijuna eura.

Županijski vijećnici nisu podržali predloženi Rebalans proračuna, “na čekanju” ostaju projekti i programi zdravstva, socijale, obrazovanja

Predloženi rebalans proračuna Primorsko-goranske županije nije dobio podršku dovoljnog broja članova Županijske skupštine. Izglasano je da se taj dokument ponovno stavi na dnevni red prve sljedeće sjednice.

Župan Zlatko Komadina predstavio rebalans konsolidiranog proračuna PGŽ koji raste za 39 milijuna eura

Utvrđenim prijedlogom rebalansa konsolidirani proračun PGŽ-a za 2024. godinu povećava se za 39 milijuna eura, odnosno raste s 256 milijuna eura na iznos od 295 milijuna eura, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

DZS o kretanju plaća po županijama: PGŽ s prosjekom neto plaće od 1155 eura na trećem mjestu

Prema upravo objavljenim podacima Državnog zavod za statistiku o kretanju prosječnih neto plaća u trećem tromjesečju po županijama, Primorsko-goranska županija s prosječno isplaćenom neto plaćom od 1155 eura na trećem je mjestu iza Grada Zagrebu i Zagrebačke županije.